Mus-Olles Bloggsida

Tillbaka till startsidan        

Här finner ni lite av varje som händer på Mus-Olles Museeum

De tio senaste inläggen visas på försättssidan, tidigare finns i spalten till höger.

Lämna gärna kommentarer & dela med er till facebook & tweeta.

 

Mus-Olles dag!

2016-08-12

Sommarens barnaktiviteter på Mus-Olles museum avslutades i onsdag med att man fick chansen att träffa museéts grundare. Ja Mus-Olle var själv på plats och ville påkalla uppmärksamheten kring att hans livsverk faktiskt fyller 110 år i år. Därför hade det anordnats en mångkamp för barnen i Olles anda. Man fick lära sig mer om Olle genom att kasta stora råttor i plåthinkar, leta dubbletter av knappar, sätta Olles mustasch på rätt plats och försöka pricka tändsticks-
askar med pilar. Ett stort antal barn gav sig med liv och lust in i kampen och alla belönades med pris efter åt och saft med bulle. De som var över femton år fick en liten lektion av Mus Olle där han sturskt konstaterade att han lever vidare så länge hans museum är öppet för besökare och han skickade också med besökarna en uppmaning att själva samla något och att det kanske kan bli ett museum i framtiden.
Dock menade Olle att det kan ta lite tid innan man kommit upp i hans klass med över 150 000 föremål.

Klicka här för att se fler bilder från dagen.Nästa evenemang på museét äger rum lördag den 27 augusti kl 13 då Messingorkestern kommer och ger en timslång konsert med musik som man gärna lyssnade till under Brunnsepoken i Sverige.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)