Mus-Olles Bloggsida

Tillbaka till startsidan        

Här finner ni lite av varje som händer på Mus-Olles Museeum

De tio senaste inläggen visas på försättssidan, tidigare finns i spalten till höger.

Lämna gärna kommentarer & dela med er till facebook & tweeta.

 

Idag skiner solen igen!

2018-06-30

Idag är det två veckor sedan vi öppnade museet för säsongen, två veckor med alla vädersorter, sol, regn och storm om vartannat.

Innan vi öppnade passade vi på att måla om lite, butiken har fått ny färg på väggar, fönster och dörrar. Utomhus är det nu röda dörrar och fönster, nå! det är en del fönster som inte hann bli målade, men det kommer.

Lagom till Midsommar fick vi hem de nya flaggorna, en ny svensk inne på gården, utanför blev det en svensk, Jämtlands egna flagga och den tredje är nu en samisk flagga, Mus-Olle-flaggan ska vi försöka hitta vem som levererade, den gamla var helt sönderblåst.

Idag har vi satt upp alla nummerskyltar för vår nya audioguide, den finns ännu så länge bara på svenska, men språken ska utökas med tiden, hyr en guide i kassan nästa gång ni kommer till museet, det kostar 20 kr. per person, då kan du gå i din egen takt och få mycket information.

Vi vill även göra ett slag för att det går alldeles utmärkt att besöka vårat fik utan att behöva lösa in sig, säg bara till i kassan, antingen i museet eller i caféet, så får du en speciell klisterlapp som visar att du bara ska fika. Gabriella, som ansvarar för caféet i år har lite nyheter på menyn, vad sägs om lite gubbröra, eller en varm smörgås med salami och brie-ost, nässelvåffla med böcklingröra, samt den vanliga menyn med det jättegoda hembakta fikabrödet.

I caféet finns i år också en utställning med akvarellmålningar av Conny Hernerud, Krokom, den är väl värd att titta på.

Barnaktiviteterna kommer också igång under veka 27, se mer om dessa, klicka här

Mycket pyssel och fix, men nu är vi igång!!

VÄLKOMNA!!

Eva med personal

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)